ati payah


susah hati..
ada banyak definisi utk susah ati..risau..gusar..blank..mcm2..
arini tibe2 aku rs susah ati..apa2 pun aku terpikir..mcmana aku ley survive smpai skang ni..
aku skang extend..bak kata org belajar lebih masa la..padahal xpndai..sb tu extend..ramai yg berpendapat org yg extend ni xde keja laen msti sorg yg maen2 masa belajar..xpun maen ‘game’ byk sgt smpai terabai stadi..betul ke?
itu alasan utama yg ada kat fikiran org zaman moden ni..maklumla sekarang maken ramai otak2 genius dpt dilahirkan di dunia malaysia..jadi org extend ni la menjadi mangsa assumption bg sesetengah pihak..
mmg payah utk org extend ni..dari kepayahan hidup seorang extend smpai la akan mengganggu perjalanan hidup itu..mana xnye..DUIT..
mana nk carik duit nk tampung sume..duit tu juga segala2nya skang ni..even nk g toilet pun kena bayar..apatah lagi nk idop..aku btol2 terasa payah nye idop klu xde duit..pndgan org..rutin harian..sume nye terganggu..
walaupon skang ni aku kerja tp aku terasa cmne perit nye keje utk dptkan duit partime yg xseberapa..


One Comment on “ati payah”

  1. aku skandal berkata:

    dats wut we called ‘life’. kalo senang nk senang, msti x adventure. so berbanggelah mnjadik diri sndiri. extend x extend blakang cite. dari grad tp pointer paras2 idong jerk, bek xyah masuk u kan?…so pepehal pun..idup msti trus. a lu pk la sndiri…asamekom!!!😉


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s