Pc or Laptop ‘Hang’ masa startup


Heyho~sori sb lama aku xupdate blog..mklum la kan..musim cuti..so update blog pon cuti..
So..ni die post terbaru utk Sem baru..hehe

Rs2 korg pon pernah mengalami masalah ni kan? bile kite nk start pc or laptop kdg2 die jadi tergantung atau dikenali sebagai ‘hang’..(xtermasuk Hang Tuah dan Hang Jebat)..dlm bahasa laen nye ‘Lagging’..ataupun tersekat..kan? msti korg penah..

So ini ada cara yg berkemungkinan boleh mengurangkan ataupun mnyelesaikan masalah anda sekaligus terus memberi komen yg positif terhadap post ini dengan memberi komen yg sewajarnya penulis post ini dpt..hehe

Aplikasi ini dimana ia menyekat untuk kite mengakses Start button ataupon taskbar, mngkin ia merujuk kepada ‘Background Intelligent Transfer’ run kat background.Aha..melopong korg membaca nye sb xtau kan? aku pon..hehe

Oleh karna demikian rupa..di bawah ini adalah cara2nya :

• Klik Start ->Run, taip ‘msconfig’, pastu klik  ‘OK’.
• Pergi ke  tab ‘Services’ , carik smpai dapat  ‘Background Intelligent Transfer’ service.
• Disable kan nye, apply the changes dan seterusnya restart pc or laptop.

untitled-1

Lihatla hasilnya..selamat mencuba..xjadi jgn mara..ini adalah salah satu cara..hehe

Selamat mencuba~


3 Komen on “Pc or Laptop ‘Hang’ masa startup”

  1. o.r.e.o berkata:

    haha..lama betol tinggal blog..da bleh update. bagus2..bagi byk2 tip computer. bleh blajo jugak.

  2. E berkata:

    hi sham. lamenye tak visit blog ni ekekeke. hm sy nk linkkn blog awak neh k. t.care.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s