Cara Mudah Untuk Addressing


2258697694_0213d4d284

Holla..ipekriyente..artolusto koproyami nabulusto..maksud nya selamat bertemu kembali.Jika tidak faham sila abaikan kerana ia tidak membawa apa-apa makna.Akan tetapi apa yang akan aku sampaikan begitu bermakna kepada kalian sekelian.wazzap..wazzap..aha~

Aku jamin ada yang ingin menaip sesuatu alamat kalian akan menaipnya secara tulus ikhlas iaitu dengan cara menaip penuh laman web yang ingin ditaip bukan? sebagai contoh..www.friendster.com..kan panjang dan tidak tercapai jarimu jika ingin mencapai kekunci yang agak jauh dari jari-jemari.

Oleh itu di sini aku ada beberapa tips untuk diketengahkan di ruangan post ini bertujuan untuk sama-sama meningkatkan lagi daya saing menaip carian yang kalian inginkan supaya tidak lagi kedengaran kata-kata seperti..”depan tu kena ada www tau..jgn lupe plak..” ataupon..”oi..ada .com r..”.

Ok.Lurus menuju titik ataupun strait to the point..sila beri perhatian :

1. untuk .com di hujung -> sila taip hanya nama alamat diikuti CTRL+ENTER.
2. untuk .net dihujung -> sila taip hanya nama alamat diikuti SHIFT+ENTER.
3. untuk .org dihujung -> sila taip hanya nama alamat diikuti CTRL+SHIFT+ENTER.

Selepas kalian menukar cara carian tadi akan ada kedengaran seperti..”Halamak..mane ko tau bnda ni?”..ataupun..”Tak sangka plak ada cara macam ni”..ataupun..”Power sial ko bab-bab IT ni”..jangan berangan lebih-lebih.Itu sahaja yang bernas diperkatakan setelah tahu tips ini.Terima kasih dan mempromosi blog ini adalah yang paling wajar di sebut.

Satu lagi, apabila tulisan sesebuah laman web yang terlalu kecil bg kalian, usah sesekali mengherdik ataupun memberi kata-kata yang kesat kerana ia boleh menambahkan pahala kepada pembikin web tersebut kerana ia boleh diubahsuai mengikut selera sebesar mana yang tulisan anda kehendaki.Dengan cara :

Hold CTRL dan SCROLL UP mouse anda.

Sekian, terima kasih.

p/s : klu ada yang bertanya klu .com.my di hujung jawapannye..”sampai sini je cikgu ajar..bile nk smbung .com.my tu tibe2 cikgu meninggal..innalillah..” hehe..


3 Komen on “Cara Mudah Untuk Addressing”

  1. epi7 berkata:

    ak dpt detect somting..
    CTRL+SHIRT+ENTER
    atau dlm malay die
    KAWAL+KEMEJA+MASUK
    hehehe

  2. zeke™ berkata:

    hahaha..kantoi ngn epi!!
    mane la nk cari button SHIRT 2 ek cikgu??heheh

  3. s.h.a.m berkata:

    oh..minta maaf kepada yang menegur.yang baik datang nya dari Tuhan, yang buruk dari saya sendiri.( ayat mengcover profesional..padahal malu siot) haha


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s