Internet Download Manager v5.15 build 5 + patch


Oleh kerana terlalu banyak pertanyaan dan juga request dari pelbagai pihak terhadap aku tentang bagaimana untuk mendownload video, ini adalah salah satu software yang membolehkan anda semua mendownload mengikut kata hati anda yang suci lagi murni itu.Tidak termasuk untuk mendownload video-video yang mengandungi unsur-unsur tidak baik.hehe.

Mari aku bagi sedikit penerangan kepada sesiapa yang mahukan penerang hati untuk IDM ini.Ia merupakan satu software untuk download apa-apa saja dari internet.Dengan kata lain membantu kadar muat turun sesuatu muat turun.Memang ada version yang sebelum ini dikeluarkan akan tetapi versi ini lebih memudahkan lagi pengguna untuk mendownload video dari laman web seperti youtube dan sebagainya.Lepas ni download la keje korg.haih~

contoh nya adalah :

example1

Ok.Ini adalah link untuk anda mendownload terlebih dahulu software berkenaan -> Internet Download Manager v5.15 build 5 + patch

  • Setelah extract folder tersebut, klik folder itu dan double klik pada file idman515f.exe untuk install.
  • Selepas selesai installation, tutup dahulu. Kita ingin patch nya pula.

example2

  • Copy patch dari folder yang baru sahaja didownload pastu paste pada folder asal IDM di’install’kan iaitu di   C:\Program Files\Internet Download Manager
  • Double click pada patch, kemudian tekan butan patch pada paparan yang ditunjukkan.

example31

  • buka idm, kemudian pergi downloads -> option -> file types , kemudian kosongkan kawasan seperti dibawah.

example4

PERHATIAN !!! :
1) Jangan sesekali update IDM secara online. Jika diminta, cancel kan!!.Ini untuk mengelakkan fungsi patch tadi tidak lagi berfungsi.

Sekian sahaja kepada yang request..selamat mencuba.


8 Komen on “Internet Download Manager v5.15 build 5 + patch”

  1. ko pakai themes mana lak ni?

  2. s.h.a.m berkata:

    ada kan kt wordpress ni.hehe

  3. azman berkata:

    askm. aku guna IDM 5.12. dah cuba byk kali donlod file dari rapidshare n megaupload..tapi tetap lembab, tapi kalo mediafire n savefile laju giler..ko ada cara x camana nak setting bagi power. untuk free user la..hehe

  4. hamba berkata:

    thank la tak kedekut ilmu…
    nk tnya..klu dah update online cm na lak..sy clap la…huhhuhuhu

  5. s.h.a.m berkata:

    its ok..ini la tujuan aku memblog..sharing is caring..hee..klu update nnti patch yg kite buat tadi xbrfungsi..mksdnye disini IDM ini ‘sepatutnye’ di register..tapi bila guna patch ni jadi xperlu la nk register..kire die suh kite pkai y brdaftar la..hee..

    • hamba berkata:

      internet download manager is running…please select”tasks->exit” or (“URL->Exit”for old versians)menu item in the main IDM window to close internet download manager before proceeding..

      bleh tlog tak dia squh bt apa…..aku tak phm…aku dah install msuk IDM n dia dah msuk kt bwh knn sgitiga warna ijau tu….tp nk download tak leh….huhuhuhu msj kt ats aku tak phm dia squh bt apa…. nak patch pun tak leh…dia nek ni…(can not access the file..maybe it’s in use…please close the file before patching….try to access the file again now..? tlog st aku….

  6. hamba berkata:

    aku tak phm laaa…aku nk gna idm tp tak bleh…tolg aku st nak wt cm na..huhuhuhu

  7. hamba berkata:

    internet download manager is running…please select”tasks->exit” or (”URL->Exit”for old versians)menu item in the main IDM window to close internet download manager before proceeding..

    bleh tlog tak dia squh bt apa…..aku tak phm…aku dah install msuk IDM n dia dah msuk kt bwh knn sgitiga warna ijau tu….tp nk download tak leh….huhuhuhu msj kt ats aku tak phm dia squh bt apa…. nak patch pun tak leh…dia nek ni…(can not access the file..maybe it’s in use…please close the file before patching….try to access the file again now..? tlog st aku….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s