Apakah Kualiti Handphone Anda?


k618sony_ericsson_k618i_back_white

Berikut adalah cara untuk mengetahui kualiti telefon bimbit anda:

Cuma perlu tekan  *#06#

akan tertera sejumlah nombor yang banyak seperti di bawah.
35194101-356646-8-41 atau 359349020664544

Kemudian, apa yang penting? kerjasama!!..Oh Bukan. Apa yang penting adalah digit yang ketujuh dan kelapan.Itu yang penting untuk mengetahui di manakah terletak kualiti telefon bimbit anda.
Di sertakan makna nombor tersebut :

  • jika nombor digit yang ketujuh dan kelapan adalah 02 atau 20:
    assembly on emirates >> very bad quality.
  • jika nombor digit yang ketujuh dan kelapan adalah 08 atau 80:
    manufactured in germany >> not bad quality.
  • jika nombor digit yang ketujuh dan kelapan adalah 01 atau 10:
    manufactured in finland >> good quality.
  • jika nombor digit yang ketujuh dan kelapan adalah 00 atau 00:
    manufactured in original factory >> best quality.
  • jika nombor digit yang ketujuh dan kelapan adalah 13:
    assembly on azerbaijan >> very bad quality and dangerous for health.
  • jika langsung tiada tertera sebarang nombor:
    telefon anda ada fungsi yang istimewa iaitu untuk membunuh anjing liar.

Kalau tekan no tu, tak keluar apa-apa usah mencemuh penulis.
Cuba tangga kejayaan.

selamat mencuba!

p/s : aku dpt info ni dari sumber dipercayai.Jangan risau. Saya bukan along..saya mahu tolong.


12 Komen on “Apakah Kualiti Handphone Anda?”

  1. rudz berkata:

    siot! phone aku 02! baru beli lak tu. ai ai ai… knape la bnda ni xsmpai kt ak sblom aku angkt phone tu…

    kt mn ko cilok info ni?

  2. s.h.a.m berkata:

    huhu..aku search2 je..jumpak~ sori r beb..kite serupa..tp aku nye 01..good quality je..padahal aku br beli..tu display tu gamba henset br aku r..ngeh2~

  3. myo berkata:

    hahahaahaha..handpon aku 01 utk kualiti yg bgs..

  4. epi7 berkata:

    yeah fon ak 00..best quality
    hehe..nsib bek de nombor
    klo xde mmg abis anjing2 liar kt luar tu ak baling
    huhuhu

  5. mawar_khayalan berkata:

    pergh..hp aku best qualityyyyy!!yes2..even model nih org dh xpkai..bangge2…hak3..

  6. mel berkata:

    alaaaaa…aku pye fon 02..very bad!

  7. nas berkata:

    aha..encik sham~walopon hp aku dah uzur~namun kecergasan zahir dan batin die mantap ag!aha!00!!!peace!

  8. naim berkata:

    aku baru 3 hari beli sek770i.aku nye 02.ko agak2 leh ke aku exchange ngan kedai tu.low yat.reply ek.pls😦

  9. s.h.a.m berkata:

    oh.takde nye dpt exchange.info ini pon blom tentu same dengan tahap keupayaan.try la dlu pkai~🙂

  10. http://bing.com berkata:

    I wish to book mark this particular post, “Apakah Kualiti Handphone Anda?
    Piluphobia” on my personal website. Do you care in the event that I actuallydo it?

    Many thanks -Lidia


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s