Apa anda rasa?


Apa korang rasa bila korang tengok video ini.

Aku tak boleh nak komen sebab aku tak tau pucuk pangkal.Apa yang diketahui, Jalur Gemilang tersebut dibakar kerana kononya Malaysia mencuri aset kebudayaan mereka iaitu tarian pendet yang kononnya kepunyaan Indonesia.Secara tidak langsung terus mengadakan protes ini kerana Malaysia dituduh memperlekehkan Indonesia, sebagai contoh pembantu rumah dan juga pekerja kontrak di sini yang dituduh tidak berlaku adil.

Apa pendapat korang?


5 Komen on “Apa anda rasa?”

  1. z.e.k.e™ berkata:

    haram jadah sial pnye indon!!

  2. rudzainy berkata:

    simply stupid. both indonesians yg marah and malaysians yg menimbulkan kemarahan.

  3. s.h.a.m berkata:

    z.e.k.e : aku nak tambah..shit mutha*****r…hee
    rudzainy: bergaduh sb bnda bodoh.mmg stupid.

  4. teh0aisbawang berkata:

    hmmm.. indonesia dah boleh berfikir.. bagus la… diorang dah contoh malaysia dari segi pemikiran.. aku rasa sangat bangga for malaysia.. at least ada orang cemburui kita…. but realy sad for indonesia.. tak rasa geram.. cuma rasa kesian.. need to think more depth la..

    webpage aku pun kena hack ngan orang indonesia.. dia kata konfrontasi3… malaysia pengecut… but thank to my friend.. die leh detect sapa yang buat tu…

    then .. aku chat ngan dia.. kata.. ko bijak.. jangan salah guna kebijaksanaan yang ada.. huhuhuhu…

    let guide them la.. jangan marakkan kemarahan perasaan diorang lagi.. peach out..

  5. Amalateb berkata:

    haih.. indon2.. kalo da dtg negare org tu sedar la.. ko da dtg sbgi kuli.. so kuli jela ko.. jgn nk lebih2.. tu kire baik la org malaysia ni nk upah ko dtg kerje kat sini.. bleh jgk ko bg mkn anak bini ko kat sane.. + plak gaji ko kat sini ko leh balik bli tanah lagi kat sane.. bek ko besyukur la sket.. kate indonesia ni kuat agame.. so tolong la tau besyukur…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s