El Esh Di En (LHDN)


Aku tak tahu kerani ke siapa yang buat kerja menaip alamat. Tapi agak lawak la untuk dipertontonkan. Nak kompem huruf punya pasal sampai tertulis perkataan apa yang mula dengan ejaan yang nak dipakai. Tak pun dia main taip bila telefon orang tersebut untuk confirmation ejaan.

layan~

Converstion yang mungkin berlaku ataupun memang berlaku

This truly is a real classic
Envelope sent by LHDN (Inland Revenue Board), a
True story…

A taxpayer called up the LHDN (Inland Revenue Board) in Terengganu, and asked for Form B. The LHDN clerk who answered the call asked for the address to send the form to. The conversation goes:

LHDN CLERK : Boleh bagi alamat encik? (Can you give me your
address?)

TAXPAYER : Ok, hantar ke Ranhill Worley. (Send to Ranhill Worley)

LHDN CLERK : Apa Ranhill? …… eja macam mana? (err…. How to spell
Ranhill?)

TAXPAYER : R.. for Rumah… A for Ayam (Chicken).. N for Nangka
(Jackfruit)… H for Holland (country) … I for itik
(Duck)… L for lain- lain(Others)….’

LHDN CLERK : Ok.. nanti kami hantar ke alamat itu (OK, we will send to
that address..)

After waiting for a week, the form arrived – have a look at the address on the envelope!!!

LHDN

Selamat die tak eja semua perkataan dalam alamat tu.


2 Komen on “El Esh Di En (LHDN)”

  1. azx cream berkata:

    kahkahkah..sengal tol..

  2. nas berkata:

    hahahahahah~gampang gile!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s