Tutorial Lajukan Loading Facebook


Facebook anda lembab loading? sini ada cara..Kalau lembab juga selepas cuba cara ini, ini bermakna internet korang ada masalah. haha

Tutorial atasi masalah facebook ini seperti di bawah.

1. Buka C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

2. Right Click pada HOSTS dan klik OPEN

3. Dan pilih notepad untuk membukanya

4. Akan terpapar paparan seperti di bawah ini

5. Copy dan paste kod di bawah ke dalam notepad

::1 localhost
203.106.85.66 http://www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

Sebagai contoh adalah seperti di bawah

6. apa lagi? save la..haa

7. Okeh tak boleh kan save terus? Kalau Window Se7en memang cerewet sket..konon2 dia lawa..macam-macam nak kena tekan. Jadi sila ikut arahan seterusnya. Right Click pada file HOSTS dan klik PROPERTIES dan pilih tab SECURITY ia akan keluar yang ini. Terus klik ADVANCED seperti yang tertera.


8. Klik pada users( nama pc anda)\PC seperti contoh dan klik Change Permission


9. Dah tekan Change Permissions tekan pulak EDIT kat bahagian bawah.

10. Sekarang tick pada Allow pada full control


11. Dan akhir sekali klik Ok dan apply pada semua window yg ada ..dan klik Yes setelah ada pop-up seperti ini.

12. Setelah habis proses tadi..sila buat kembali step dari 1 hingga 6 (sehingga berjaya save)

Sila lihat perubahan loading untuk facebook anda..besar kemungkinan akan jadi lebih laju sedikit berbanding sebelum ini. Jika tidak ada perubahan kemungkinan anda terskip langkah atau salah langkah atau langkah mayat aku dlu.


One Comment on “Tutorial Lajukan Loading Facebook”

  1. Imran Khodori berkata:

    Thanz bro, i like…^^


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s